Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Omslagsbild för Bortom solens strålar (lättläst)
Isbn: 978-91-7723-758-7
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019
Uppläsare: Lukas Larsson
Length: 1 timme 15 minuter

Ljudbok

Bortom solens strålar (lättläst)

Amàr kommer till Sverige med sin familj när han är tre år gammal. Föräldrarna kämpar för att skapa ett gott liv för sig och sina barn, och deras slit lönar sig. 

Men en dag får pappan ett samtal från hemlandet, och familjens hela tillvaro vänds uppochner. Hur ska fadern kunna leva med skulden? Och kommer familjen att kunna hålla ihop? 

"Bortom solens strålar" är den tredje boken om Amàrs liv. Den länkar samman händelserna i de två tidigare böckerna; "Stjärnlösa nätter" och "Blod rödare än rött". Den ger också en strimma av hopp om försoning med föräldrarna – trots deras svek och den svåra uppväxt Amàr fick. 

Arkan Asaad är född 1980 i den kurdiska delen av norra Irak och kom till Sverige med sin familj 1983. 

2011 debuterade han med "Stjärnlösa nätter," en roman som bygger på hans egna erfarenheter av att bli bortgift mot sin vilja, och som han fick Teskedsordens bokpris för samma år. Uppföljaren "Blod rödare än rött" kom 2014. 

Den lättlästa versionen av "Stjärnlösa nätter" kom 2015, och "Blod rödare än rött" kom som lättläst 2018. 

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone