Jump to content
The library informs: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Cover for Stockholms blodbad
Isbn: 978-91-7299-438-6
Publisher: Bokförlaget Opal
Category:
Children's books 9-12 years History
Accessible since: November 2011

E-book

Stockholms blodbad

Tolvåriga Svante Ulfsson Trana är page hos en släkting till Gustav Vasa, adelsmannen herr Joakim Brahe. I november 1520 beger de sig till Stockholm och kung Kristians kröning. Kung Kristian har räckt ut en försoningens hand och slutit fred med svenskarna. Svante vet inte vad han ska tro om det. Kungens knektar har dödat hans far. Ska det bara glömmas nu?

På väg till Stockholm övernattar de hos herr Erik, vars son Gustav är den som vi nu kallar Gustav Vasa. Gustav litar inte på kung Kristian och vill inte följa med till kröningen. Det visar sig att hans farhågor stämmer. Svante, som har följt sin husbonde, blir vittne till Stockholms blodbad. Med tur och list lyckas han fly från Stockholm och rider genast till herr Gustav på Rävsnäs och varnar honom. Herr Gustav tvekar inte en sekund. Han bestämmer sig för att rida uppåt mot Dalarna för att be folket om hjälp.

En spännande berättelse ur Sveriges historia baserad på historiska fakta. Passande för barn 10-14 år. Via länkar i texten till internett kan man läsa mer om de historiska personerna om man är intresserad.

Detta är den första boken om Svantes upplevelser på 1500-talet. Den andra heter UPPRORSTID.

OBS: Det går att läsa denna bok i alla e-boksläsare, men för att kunna följa de externa länkar som finns i boken måste man från läsarprogrammet kunna nå internet.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone