Jump to content
The library informs: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Cover for Upprorstid
Isbn: 978-91-7299-439-3
Publisher: Bokförlaget Opal
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: November 2011

E-book

Upprorstid

UPPRORSTID tar vid där STOCKHOLMS BLODBAD slutar. Svante har ridit hem till sin mor och sin styvfar efter att ha varit vittne till Stockholms blodbad där hans husbonde har halshuggits. Svante förstår att styvfadern står på nykrönte kung Kristians sida och vill inte stanna kvar på gården. Svante bestämmer sig för att följa efter Gustav Eriksson Vasa efter till Dalarna. han vill vara med i upproret som syftar till att få bort kung Kristian från den svenska tronen.

En spännande berättelse ur Sveriges historia baserad på historiska fakta. Passande för barn 10-14 år. Via länkar i texten till internett kan man läsa mer om de historiska personerna om man är intresserad.

Detta är den andra boken om Svantes upplevelser på 1500-talet. Den första heter STOCKHOLMS BLODBAD.

OBS: Det går att läsa denna bok i alla e-boksläsare, men för att kunna följa de externa länkar som finns i boken måste man från läsarprogrammet kunna nå internet.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone