Jump to content
The library informs: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Cover for Dansa med strutsar
Isbn: 978-91-7226-469-4
Publisher: Bokförlaget Opal
Category:
12 -15 years Children's books 9-12 years
Accessible since: December 2020
Narrator: Håkan Julander
Length: 6 hours 30 minutes

Audiobook

Dansa med strutsar

Den spännande ungdomsromanen Dansa med strutsar av Monica Zak är en fristående fortsättning på den klassiska barnboken Pojken som levde med strutsar. Den bygger på verkliga händelser i Sahara och är en av de mest älskade och lästa böckerna i svenska skolor.  

I Dansa med strutsar har Hadara, pojken som växte upp i en strutsfamilj, blivit tonåring. Han lever i ett beduinläger, är gift och har en nyfödd son. Men Hadara längtar tillbaka till strutsarna.  

En dag lämnar han sin familj och ger sig ensam ut i öknen för att leta efter Hogg och Makoo, strutsarna som i tio år var hans föräldrar.  

Det blir ett dramatiskt sökande, han är nära att dö av törst och värme.  

Till slut hittar han sin strutsfamilj och får dansa med dem igen.  

Hadara blir kvar hos strutsarna. Men han tänker ofta på sin fru och sin son hemma i beduinlägret. Han längtar efter dem.  

Hans unga fru Kharouba kan inte heller glömma. Efter flera års väntan på sin man lastar hon och deras lille son en kamel med mat, dryck och annat de behöver för att klara Saharas heta dagar och kalla nätter. De rider ut i öknen för att försöka hitta sin älskade Hadara.

Dansa med strutsar är en dramatisk och gripande bok för alla åldrar.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone