Jump to content
The library informs: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Cover for Nio liv - att övervinna livshotande trauman
Isbn: 978-91-8932-314-8
Publisher: Ekerlids Förlag
Category:
Medicine & Health
Accessible since: March 2021

E-book

Nio liv - att övervinna livshotande trauman

 För tio år sen upptäcktes en enorm och livshotande cancertumör på Elisabet Höglunds bukspottkörtel. Hon opererades men drabbades efter operationen av så svåra komplikationer i form av bukhinneinflammation, blodförgiftningar, blodproppar i lungorna och lunginflammationer att hon bara var minuter från att dö.

 Men som genom ett mirakel överlevde hon. Hon hade bestämt sig för att sjukdomarna inte fick ta hennes liv. Hon skulle komma tillbaka. Det gjorde hon också, nu starkare än någonsin. På många sätt har åren efter cancern varit Elisabet Höglunds bästa och mest framgångsrika någonsin.

 Nu har hon skrivit en bok om hur hon tog sig tillbaka från sitt trauma. I boken berättar Elisabet inte bara om sin egen kamp utan också om andra människor som har drabbats av allvarliga olyckor och katastrofer men som inte låtit sig knäckas av dessa utan kommit tillbaka till livet med större kraft och livsvilja än de hade tidigare.

 Detta fenomen kallas posttraumatisk tillväxt och är en psykologisk reaktion på ett svårt trauma som har uppmärksammats först på senare år.  Men fenomenet existerar och är vanligare än man tror. En svårt drabbad människa behöver inte brytas ner av sitt trauma. I stället kan hon växa till en starkare och mer kreativ person än före katastrofen.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone