Jump to content
The library informs: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Cover for Ord i djupaste blått
Isbn: 978-91-8023-416-0
Publisher: Modernista
Category:
Novels 12 -15 years Children's books
Accessible since: July 2021
Narrator: Kristina Leon
Length: 8 hours 26 minutes

Audiobook

Ord i djupaste blått

Oemotståndlig kärlekshistoria och en hyllning till orden och livet

»En av de mest underbara böcker jag har läst på väldigt länge. Jag inte bara läste den, jag levde i den.« Jennifer Niven, författare till Som stjärnor i natten

»Crowley formulerar sig med samma lätthet och bakomliggande allvar som John Green.« Litteraturmagasinet

Rachel var länge hemligt förälskad i sin bästa vän Henry Jones. Dagen innan hon flyttade från Gracetown gömde hon ett kärleksbrev i Henrys favoritbok, i hans föräldrars bokhandel. Rachel väntade. Men Henry hörde aldrig av sig. 
Tre år senare – känslomässigt bedövad efter att hennes bror omkommit i en drunkningsolycka – återvänder Rachel till Gracetown. Hon ska arbeta ett år innan hon går om sista året i skolan och får jobb i bokhandeln, där hon nu tvingas arbeta med Henry, som hon helst aldrig velat träffa igen. 
Henry är glad över att Rachel är tillbaka och förstår inte varför hon är så kylig gentemot honom. Men så småningom börjar de komma varandra närmare igen. Livet går inte att styra och ibland är det outhärdligt. Men tänk om det finns ord, kärlek och andra chanser som gör att allt trots allt har mening?

CATH CROWLEY är en flerfaldigt prisbelönt australiensisk ungdomsboksförfattare. Ord i djupaste blått [Words in Deep Blue] är hennes hyllade kärlekshistoria om två tonåringar som hittar tillbaka till varandra, en berättelse om kärlek och sorg, förlust och förhoppningar. Cath bor i Melbourne, där hon också undervisar i kreativt skrivande.

»En hyllning till orden och livet.« Kirkus Reviews

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone