Jump to content
The library informs: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Cover for Everland
Isbn: 978-91-8023-349-1
Publisher: Modernista
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: October 2021
Narrator: Lars Göran Persson
Length: 12 hours 42 minutes

Audiobook

Everland

Rafflande historisk äventyrsroman

»En spionroman med många bottnar.« Lotta Olsson rekommenderar Everland i DN  

»Lars Göran Persson är ett guldkorn! En fantastisk äventyrsroman.« Frue_s  

»Spännande & intressant! Betyg: 4 av 5.« Lenas böcker och annat

Det är krigsvåren 1944. Nazityskland är i färd med att tillverka en atombomb när deras tungvattenfabrik i Norge förstörs av de allierade. Men tyskarna har redan flyttat verksamheten. De har även gjort en sensationell upptäckt. Möjligheten att konstruera bomben och vinna kriget verkar nu avsevärt enklare.
En brittisk spion i Berlin har avslöjat hemligheten och både England och Tyskland har skickat ut agenter för att säkra den.
Nioårige Tor och hans mamma Sigrid är också på väg. Till Gäddsjö i nordvästra Jämtland för att börja på ny kula. Tor och hans nyfunne vän Valdemar träffar där på en störtad och sårad engelsk officer. De, och inte minst Sigrid, tar hand om honom.
Kriget kryper allt närmare, och någonstans vid den norsk-svenska gränsen drar det ihop sig till en avgörande kraftmätning, ett ögonblick då allt ställs på sin spets.    

LARS GÖRAN PERSSON är skådespelare och författare. Han är född i Forsbacka, bosatt och verksam i Stockholm. Everland är en rafflande historisk äventyrsroman om vänskap och kärlek, falska identiteter och ofattbara avslöjanden.

»En fin berättelse & en klassisk spänningsroman.« #1bok2katter3kopparte


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone