Jump to content
The library informs: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Cover for Platon Persson och blomman i mörkret
Isbn: 978-91-8063-262-1
Publisher: Modernista
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: August 2022

E-book

Platon Persson och blomman i mörkret

Platon Persson är en virrpanna som både skapar och löser problem, mest korsord och sånt. Ytterst motvilligt packar han ryggsäcken och ger sig ut på äventyr. Sitt kontor har Platon Persson en halv trappa ner i en skyskrapa, och där ligger han helst i sin hängmatta och äter isglass och gör ingenting. Men ibland kommer nån och ber om hjälp med allvarliga problem. Som när Rosa Ljusberg, en ung professor i botanik, ringer på dörren. Hon har blivit bestulen på en sällsynt blomma, så sällsynt att polisen inte tror på henne när hon säger att den har blivit stulen.

Platon Persson och blomman i mörkret inleder en serie äventyrsböcker där det mesta ställs på ända och mycket lite rättas till. Det är fartfyllt, galet, roligt, med en mängd figurer att ta till sitt hjärta.

GUNNAR NIRSTEDT (1965) är grundare och förläggare på Nirstedt/litteratur. Han har publicerat artiklar och essäer i tidskrifter som Pequod, Ord&Bild och BLM. 2003-2004 var han sekreterare i Svenska Pen. Han är också en hängiven flugfiskare. Platon Persson och blomman i mörkret är hans första bok.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone