Jump to content
The library informs: OBS! DENNA SIDA FUNGERAR INTE LÄNGRE ! Välkommen att låna e-böcker direkt via bibliotekets nya hemsida: http://bibliotek.skelleftea.se/web/arena/e-bocker-och-e-ljudbocker
Cover for Konungens ultimatum
Isbn: 978-91-8019-851-6
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Novels
Accessible since: February 2023
Narrator: Gunilla Leining
Length: 8 hours 51 minutes

Audiobook

Konungens ultimatum

Riddare Trond har sänts till Klippvreta för att storma fogdeborgen. Ett farligt uppdrag, men Trond är mer oroad över sin älskade Matilda, allmogeflickan som kung Gustav tvingat honom att förskjuta och som är anhållen för ett överfall på fogden. Anteckningsboken som kan rentvå henne och därmed rädda hennes liv är försvunnen och Trond rider mot Stockholm för att vädja till kung Gustav om nåd. Kommer han hinna fram innan hon avrättas? Förkrossad av Tronds svek hålls Matilda fången i hans föräldrahem. På order av kung Gustav ska Tronds far utse en lämplig make åt henne, ifall hon skulle bli benådad. Valet faller på Sölve, en äldre man vars agerande Matilda har svårt att tyda. Ohjälpligt förälskad i Trond försöker hon undkomma trolovningen men konfronteras med konungens ultimatum på värsta tänkbara vis: Sölve ser henne redan som sin.

"Konungens ultimatum" är den andra delen om Matilda och Trond, en härlig historisk romance fylld av äventyr, spänning och het romantik.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone